13:00 - Un restaurant caníbal a Berlín
El restaurant caníbal us porta un menú especial dedicat a les dones que remenen les cireres a la indústria alimentària catalana. Amb Arturo Puente, seguim la trajectòria d'empresàries de diferents generacions com Sol Daurella, al capdavant de l'empresa embotelladora de Coca-Cola a Europa; Maria Font, a Gallina Blanca; Mar Raventós, a Codorníu; Teresa Vallès, a Pastoret; Anna Bellsolà, a Baluard, o Teresa Carles, a Flax and Kale. Tot i la rellevància d'aquests casos, la presència de dones en llocs capdavanters a les empreses d'alimentació a Catalunya encara és ben escassa. Arturo Puente ens porta les dades que mostren el sostre de vidre, la bretxa salarial i la invisibilitat que pateixen encara les dones a la indústria agroalimentària.
Al "Cabaret Gasull" descobrim un vi molt especial per celebrar el 8M. El fa un col·lectiu d'elaboradores que donaran tots els beneficis del projecte a l'Associació de Dones Ca l'Aurèlia, una entitat contra la violència de gènere a Barcelona. Amb Carme Gasull també assistim a l'acte d'homenatge organitzat per recordar Jordi Estadella, ara que es compleixen 15 anys de la seva mort i 25 anys de l'emissió del primer "De boca en boca", el programa de gastronomia que feia a COM Ràdio. Bons amics seus com Toni Falgueras, Quim Marqués, Christian Escribà i Agustí Torelló ens expliquen diferents facetes d'Estadella.
Jordi Vilà, el nostre cuiner que cuina, ens descobreix el secret per coure bé llegums com cigrons, mongetes i llenties, i en parlem amb Ramon Casamada, de Can Casamada, una explotació familiar a Castellar del Vallès, al Vallès Occidental, promotora de la Denominació d'Origen Protegida Mongeta del Ganxet i una autoritat en matèria de llegums.
També descobrim les postres emblemàtiques de Catalunya: el braç de gitano ha estat escollit pels Gremis de Pastisseria per celebrar que Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La iniciativa té el suport de l'associació Veus Gitanes. Parlem de la història d'aquestes postres